Rechtbank Noord-Holland is maandag gestart met een pilot uniforme hulpaanbod (UHA) voor familiezaken, zoals complexe conflictscheidingen. Daarbij kan de rechter gezinsleden op zitting verwijzen naar het zorgloket. Doel van de pilot, die nu draait in de regio's Alkmaar, IJmond en Zuid-Kennemerland, is om ervoor te zorgen dat de ouders en kinderen de beste zorg krijgen met een zo kort mogelijke wachttijd.

De rechtspraak in Nederland heeft in 2016 een visiedocument ‘Rechtspraak (echt)scheiding ouders met kinderen’ opgesteld. Daarin staan de complexe conflictscheidingen centraal, die teveel impact hebben op de kinderen. De pilot is een van de initiatieven die dit zoveel mogelijk moet beperken. De rechter legt op de zitting samen met de ouders vast aan welke doelen gewerkt gaat worden met hulp van het zorgloket.

De duur van de pilot is minimaal acht maanden.
Pin It
Bekeken: 2488x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/