Hardloopster Jill Holterman uit Egmond aan den Hoef gaat op 11 april in Hamburg een poging doen om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen, die deze zomer in Tokio moeten worden gehouden. Ze maakt deel uit van een groep van zo’n honderd atleten die meedoen aan deze marathon op een volledig afgesloten parcours. De zogenoemde NN Mission Marathon is bedoeld om Europese atleten de kans te geven de olympische limiet te lopen. een van de initiatiefnemers is het Nederlandse managementbureau Global Sports Communication van Jos Hermens.

De 29-jarige Egmondse debuteerde begin december op de marathon. In de Spaanse stad Valencia kwam ze in haar eerste race over 42,195 kilometer na 2 uur, 34 minuten en 52 seconden over de finish. Ze vertrok op een schema van 2 uur en 32 minuten. Dat bleek toen nog bijna drie minuten te optimistisch.

Om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen moet de atlete onder de limiet van 2.28.30 lopen. Volgens haar eigen opbouwschema op weg naar de Olympische Spelen wil ze dat onder begeleiding van haar trainer-coach Gerard van Lent in april realiseren. Andrea Deelstra is tot nog toe de enige Nederlandse hardloopster die erin slaagde onder die tijd te komen.

Jill Holterman zegde in september 2019 haar baan als advocaat op om zich te richten op haar droom om topatlete te worden. Sindsdien staat haar leven in het teken van de topsport. Oorspronkelijk was het doel de Olympische Spelen in Parijs in 2024. Nadat de Olympische Spelen van Tokio een jaar opschoven naar de zomer van 2021, probeert ze zich daar nu al voor te plaatsen. (foto: Erik van Leeuwen)
Pin It
Bekeken: 1753x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/