Op de Van Reenenschool in Bergen hebben de leerlingen van groep 5 zich in het nieuwe jaar gestort op het project “dieren”. Bij de dieren en de natuur kwam onvermijdelijk het plastic en ander zwerfafval aan de orde. Indruk maakte een filmpje van Klokhuis over de plastic soep die in onze zeeën en oceanen dobbert en daar veel schade aanricht aan de natuur. Daarna kregen ze een thuiswerkopdracht mee rond het thema "plastic en zwerfafval".

Voor leerlingen Beau en Olivier was dat een makkie. Ze zijn regelmatig te vinden bij Beau’s oma Willy, die in Bergen aan Zee woont. Beau: “Oma doet dit sowieso een paar keer per week! En wij gaan haar vaak helpen met vriendjes. Je hebt alleen maar een tasje en plastic handschoenen nodig. We vinden vaak stukken plastic, zeil, veel touw, doppen, een slipper en we hebben een keer een zwemvest gevonden. Het is heel slecht voor de natuur en de dieren. Als iedereen die op het strand loopt dit gaat doen dan is het nog beter!”

Uiteindelijk hebben de kinderen de koe bij de horens gevat en zijn, mede dankzij de positieve invloeden van oma, het Bergense strand gaan opruimen. Met zijn vijven, Anna, Mick, Thulay, Beau en Olivier werden de mouwen opgestroopt. Al snel was er een flinke hoeveelheid zwerfafval opgehaald. Dat belandde netjes in de afvalbakken. “Zo, dat is een flinke opruimbeurt geweest. Als iedereen dat een beetje zou doen, dan zou het strand er prachtig schoon uitzien. En we vergeten dan de duinen en het bos ook niet he!”


Pin It
Bekeken: 1394x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/