Bij het Klimduin in Schoorl wordt dit weekend grote drukte verwacht van publiek die de slee meeneemt voor een snelle roetsj over de sneeuw naar beneden. De gemeente Bergen zet twee beveiligers in om het veilig te houden en op te treden als het te druk wordt.

In de gemeente Bergen wordt het sleeën nergens verboden, maar de gemeente wil wel ingrijpen als het te dol wordt. Wanneer het te druk wordt, worden nieuwkomers op de parkeerplaats in Schoorl gevraagd om naar een andere plek te gaan. Daarnaast roept de gemeente op om zelf een rustige plek op te zoeken in de duinen, bijvoorbeeld bij Hargen: "Wil je goed voorbereid zijn en slee-drukte mijden? Ga dan rechtstreeks naar Hargen. Sowieso doe je er goed aan je op je slee-plek te oriënteren voordat je op pad gaat. Hoe beter voorbereid, hoe groter je slee-pret."

Vorige maand lag er ook al even sneeuw op het Klimduin. Dat werkte toen als een magneet. De sneeuw was daarna snel gesmolten. Nu beloven de weerberichten dagenlang een dik pak sneeuw. Het KNMI adviseert zondag niet in de auto te stappen en heeft daarom Code Rood afgekondigd.
Pin It
Bekeken: 2659x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/