De provincie heeft onderzoek laten doen naar de behoefte aan bedrijventerreinen en kantoorruimte in de regio’s West-Friesland, Kop van Noord-Holland en Alkmaar. Voorlopig is er voldoende ruimte voor uitbreiding, maar de verwachting is dat er in regio Alkmaar tot 2030 behoefte is aan 33 tot 62 hectare aan bedrijventerreinen extra, en van 2030 tot 2040 nog eens 37 hectare. In het onderzoek was de coronacrisis echter nog niet meegenomen, dus veel waarde heeft de raming vermoedelijk niet.

Het onderzoek is gedaan om in de regio's, samen met de gemeenten, een goede balans te vinden tussen vraag en aanbod van werklocaties. De vorige raming stamt uit 2013 en behoefde dan ook een update, maar deze is eigenlijk alweer achterhaald door corona. De economische ontwikkelingen worden scherp gevolgd en daarbij wordt de verschuiving naar thuis werken niet uit het oog verloren.

Een voorbeeld van een terrein met ruimte is de Boekelermeer in Alkmaar en Heiloo. Daar tegenover staat weer dat in Heerhugowaard de focus voor de Westpoort en De Scheg is verschoven naar voornamelijk woningbouw.

De verwachting voor heel Noord-Holland Noord was, de coronacrisis buiten beschouwing latende, dat er voor 2030 bij elkaar 81 tot 163 hectare (5 à 10 procent) extra bedrijfslocaties nodig zal zijn, met name voor industrie, logistiek en groothandel. De verdeling over de drie subregio's is vrij regelmatig. Het verwachte gebruik van kantoorruimte in 2030 ligt tussen de 205.000 en 227.000 m² (-8 tot +2 procent). Nieuw aanbod wordt alleen kansrijk geacht op aantrekkelijke locaties met goede OV-bereikbaarheid.
Pin It
Bekeken: 2160x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/