Aan vaccins is nog een groot gebrek, maar de GGD Hollands Noorden begint op zeer korte termijn al wel met de bouw van een tweede vaccinatielocatie. Op het terrein van Agriport in Middenmeer komt een tentencomplex waar - in theorie - over een kleine maand dagelijks 2.000 prikken kunnen worden gezet.

De vaccinatielocatie wordt de tweede in het gebied van de GGD Hollands Noorden. De eerste staat in Alkmaar, waar inmiddels drie weken wordt gevaccineerd. Vergeleken met het complex in Alkmaar wordt de vaccinatielocatie in Middenmeer een stuk groter. Waar 'Alkmaar' acht vaccinatielijnen telt, worden dat er in Middenmeer twaalf.  In een persbericht gaat de GGD Hollands Noorden zelfs uit van 2.000 prikken per dag, wat zou betekenen dat de openingstijden aanzienlijk verruimd moeten worden.

De nieuwe vaccinatielocatie stemt hoopvol, al is de beschikbaarheid van voldoende vaccins wel een belangrijke voorwaarde. Vaccins zijn er al wel, maar nog niet voldoende om op dergelijke schaal te vaccineren. Bij aanvang van de vaccinatiecampagne liet Katstra aan NH Nieuws weten dat vanwege de beperkte beschikbaarheid van vaccins op de Alkmaarse locatie geen acht, maar slechts vier vaccinatiestraten operationeel waren.

Verder werd in de afgelopen dagen duidelijk dat Nederland de komende tijd veel minder doses van het AstraZeneca-vaccin ontvangt dan waar op voorhand rekening mee was gehouden. Toch heeft Katstra goede hoop dat het tempo binnenkort flink kan worden opgeschroefd. "Het zal niet zo blijven doordruppelen", spreekt hij zijn verwachting uit.

Hoewel de capaciteit met de komst van de priklocatie in Middenmeer flink wordt uitgebreid, blijft de GGD Hollands Noorden op zoek naar andere locaties. In totaal hoopt de GGD Hollands Noorden in haar regio uiteindelijk op drie of vier plekken te vaccineren. (foto: Pexels/Cottonbro)
Pin It