Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier heeft twee onsmakelijke foto's geplaatst op sociale media, met daarbij een nieuwe oproep om geen vochtige doekjes in de toiletpot te gooien. "BAH! Wat vies! Deze berg vochtige doekjes halen we uit ons harkrooster op de rioolwaterzuivering Alkmaar. Gooi deze doekjes en andere dingen die niet in het riool thuis horen in de vuilnisbak. Het verstopt de boel. Alleen poep, plas en wc-papier!"

HHNK en gemeenten riepen eind maart 2020 al eens op om geen vochtige doekjes in het toilet te gooien, ook niet als ze biologisch afbreken want dat duurt even. Doordat veel meer mensen thuis bleven, was er een duidelijke toename van gebruik, met als gevolg meer verstoppingen en storingen. Bij het rioolgemaal in Warmenhuizen werd toen 500 kilo aan 'vezeldoekjes' uit het gemaal gebikt en geschraapt. (foto: HHNK)
Pin It
Bekeken: 2235x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/