NS sluit komend voorjaar 21 servicebalies in Nederland, waaronder die op Station Alkmaar. SeniorenPartij Alkmaar stelt het college van B&W hierover vragen, omdat de fractie vreest dat mensen die niet goed met online dienstverlening en kaartjesautomaten overweg kunnen in de problemen komen. Sowieso hebben mensen doorgaans liever een servicemedewerker voor zich, dan dat ze via een praatpaal worden geholpen.

Fractievoorzitter Arie Epskamp wil het college herinneren aan de grote problemen die ontstonden toen de papieren bezoekerskaart werd afgeschaft. "Daarbij werd ook zomaar voorbij gegaan aan de belangen van een grote groep Alkmaarse senioren. Uitgangspunt van beleid moet toch zijn om senioren te stimuleren om het openbaar vervoer te gebruiken in plaats van ze eruit te jagen?"

SPA vraagt zich af wat het standpunt en de rol van het Alkmaarse college zijn geweest tijdens de besluitvorming rond het opdoeken van de servicedesk en of daarbij overlegd is gevoerd met ouderenorganisaties in Alkmaar. De fractie hoopt dat het college op nog voor elkaar krijgt dat de servicebalie op zijn minst 's ochtends open is, wanneer senioren doorgaans op reis gaan.
Pin It