Gemeentebelangen Heiloo (GBH) zal de beoogde nieuwe D66-wethouder Peter van Diepen niet accepteren als hij betrokken blijkt te zijn bij de integriteitskwestie binnen de Alkmaarse politiek. Dat maakte Gemeentebelangen Heiloo (GBH) vrijdag bekend. De oppositiepartij heeft twee raadsleden in de gemeenteraad van Heiloo, die uit negentien zetels bestaat.

Peter van Diepen is nu fractievoorzitter van D66 in Alkmaar. Bedrijfsrecherchebureau Hoffmann heeft daar ’ernstige zaken’ ontdekt in een integriteitsonderzoek.

D66 Heiloo heeft Van Diepen gevraagd om in Heiloo wethouder te worden voor de resterende raadsperiode, die nog duurt tot maart 2022. 'Gemeentebelangen Heiloo zal niet akkoord kunnen gaan indien hij als fractievoorzitter van D66 Alkmaar en/of als voorzitter van de Auditcommissie Alkmaar direct of indirect negatief betrokken is bij, dan wel in zijn controlerende rol in gebreke is gebleven bij, de integriteitskwestie binnen de Alkmaarse politiek dan wel onder verdenking staat hiervan’, schreef GBH aan formateur René van Splunteren en de griffier van de gemeenteraad van Heiloo.

Over het onderzoek in Alkmaar door Hoffman Bedrijfsrecherche is vrijwel niets naar buiten gekomen. Het is een vertrouwelijk rapport. Er lijkt iets aan de hand te zijn rond de geplande verkoop van een stuk gemeentegrond naast het bedrijf van de voormalige voorzitter van de plaatselijke VVD-afdeling. Over actieve betrokkenheid van de D66-fractievoorzitter hierbij wordt voor zover bekend nergens gerept. De Alkmaarsche Courant heeft een beroep gedaan op de Wet Openbaarheid van Bestuur om achter de inhoud van het rechercherapport te komen.

Het programma en de benoeming van de nieuwe wethouder staat op 19 januari op de agenda van de Heilooër gemeenteraad.
Pin It