De rechtbank in Alkmaar heeft een 20-jarige hacker uit Schoorl veroordeeld tot een celstraf van vier maanden, waarvan drie maanden voorwaardelijk voor oplichting van een Monnickendams bedrijf. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. Dat meldt de Alkmaarsche Courant.

K. moet na deze celstraf ook nog bijna drie maanden celstraf uit gaan zitten omdat hij nog in zijn proeftijd zat van eerdere veroordelingen. Hij stond toen onder toezicht van de jeugdreclassering, maar evengoed pleegde hij opnieuw computervredebreuk.

Het gedupeerde bedrijf krijgt van S.K. bovendien ruim 16.000 euro aan schade vergoed. Het gaat om een onderneming die klanten een cadeaubon geeft, nadat ze hebben meegedaan aan online opinieonderzoeken. K. logde er 1662 keer in op gebruikersaccounts van klanten van het bedrijf. Zo wist hij een flink aantal digitale cadeaubonnen te stelen. Het gaat om oplichting van een aanzienlijk bedrag, zo stelt de rechtbank, dat fikse schade en hinder heeft opgeleverd voor het Monnickendamse bedrijf.

Het toezicht van de jeugdreclassering dat hij tot twee keer toe kreeg bleek niet voldoende. Hij ging opnieuw fors in de fout. Volgens de reclassering trok hij zijn eigen plan en kwam afspraken niet na. De rechtbank vindt het hardnekkige strafbare gedrag van de jonge, autistische inwoner van Schoorl zorgelijk. hij zijn straf heeft uitgezeten, blijft K. nog twee jaar onder toezicht staan van de reclassering.

Het gedupeerde bedrijf krijgt van S.K. bovendien ruim 16.000 euro aan schade vergoed. Het gaat om een onderneming die klanten een cadeaubon geeft, nadat ze hebben meegedaan aan online opinieonderzoeken. K. logde er 1662 keer in op gebruikersaccounts van klanten van het bedrijf. Zo wist hij een flink aantal digitale cadeaubonnen te stelen. Het gaat om oplichting van een aanzienlijk bedrag, zo stelt de rechtbank, dat fikse schade en hinder heeft opgeleverd voor het bedrijf in Monnickendam.

Het toezicht van de jeugdreclassering dat hij tot twee keer toe kreeg bleek niet voldoende. Hij ging opnieuw fors in de fout. Volgens de reclassering trok hij zijn eigen plan en kwam afspraken niet na. De rechtbank vindt het hardnekkige strafbare gedrag van de jonge, autistische inwoner van Schoorl zorgelijk.

Pin It
Bekeken: 1411x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/