Het leegstaande kerkje op Plein 1945 in Petten krijgt dit jaar eindelijk een nieuwe invulling. In het voormalige godshuis komt een combinatie van winkel en horeca. Tanja de Roos, van Quicksilver Roxy Store uit Egmond aan Zee gaat er haar tweede vestiging openen.

’Surf Saint Petten is een feit! De ontelbare mogelijkheden die daar voor ons liggen zijn we lekker aan het uitwerken dus stay tuned, stay safe en sportief! Klein tipje van de sluier... het gaat een mooie combinatie worden van horeca en winkel. Good vibes only!’

De Roos laat op Facebook weten dat ze in Petten dezelfde merken gaat verkopen als in Quicksilver Egmond. Nog niet duidelijk is wanneer de nieuwe winkel open gaat. De onderneemster verzekert wel dat de zaak in Egmond aan Zee gewoon blijft.

Mediapartner Noordkop Centraal meldt dat de karakteristieke kerk al sinds 2016 te koop stond. Het lukte de gemeente Schagen, eigenaar van het pand, niet om snel een passende gebruiker te vinden voor de leegstaande kerk aan het volledig heringerichte dorpsplein. De vertraging in de recreatieve ontwikkelingen van Petten waren daar mogelijk mede de oorzaak van.
Pin It