Tamara Tuls van de Kledingbank Egmond is met vele vrijwilligers druk bezig met de verhuizing van Egmond Binnen naar de nieuwe locatie in Egmond aan den Hoef. De kledingbank kan voorlopig terecht in een nieuw tijdelijk onderkomen in het voormalige schoolgebouw van De Boswaid. Vijf tot zeven ritten met een vrachtwagen denkt Tamara nodig te hebben voor alle voorraad. "Maar als we het vandaag niet redden, kunnen we gewoon morgen weer verder.

De kledingbank moest weg uit Egmond Binnen omdat het huidige tijdelijke onderkomen binnenkort wordt gesloopt voor woningbouw. De zoektocht naar iets permanents wordt voortgezet. Het nieuwe tijdelijke onderkomen voor de kledingbank is te danken aan de gemeente Bergen.

De kledingbank Egmond is in april opgericht door Tamara Tuls uit Egmond aan Zee, als verlengstuk van de voedselbank. Een plek waar mensen terecht kunnen voor kleding, als zij daar zelf de middelen niet voor hebben. "En helaas is dat heel hard nodig in deze tijd", zegt ook wethouder Valkering. "We ondersteunen dit initiatief van mevrouw Tuls van harte en werkten daarom ook graag mee aan het vinden van een nieuw tijdelijk onderkomen voor de kledingbank. Er zijn in onze gemeente nog steeds honderden mensen die onder de armoedegrens leven. Voor hen is het belangrijk dat deze faciliteiten bestaan, en dat ze blijven bestaan. Zeker nu.’

Vanaf volgende week zit de kledingbank Egmond dus in Egmond aan den Hoef, maar een definitieve oplossing is dit nog niet. Initiatiefneemster Tamara Tuls: ‘deze geste vanuit de gemeente nemen we graag aan. Vanuit deze locatie kunnen wij verder zoeken naar een permanente locatie waar we mensen kunnen blijven helpen.’

De kledingbank is geopend van dinsdag t/m zaterdag. Initiatiefneemster Tamara Tuls organiseert binnenkort nog een (coronaproof) open dag voor buurtgenoten om kennis te maken met haar en de kledingbank.
Pin It
Bekeken: 1992x
https://ee.itk.ac.id/data/