44NextDoor Tiny Stage Live Music Stream is in ieder geval bij bands uit de regio al een doorslaand succes. 44NextDoor biedt elke zondagavond de mogelijkheid aan muzikale acts om in een mini-studio een live gestreamd optreden te geven. Bovendien wordt het geluid met tot zestien sporen opgenomen om thuis verder af te mixen. Alle zondagen tot aan april zijn volgeboekt en de zes acts die tot nu toe deelnamen zijn erg enthousiast. Het aantal volgers en kijkers begint al aardig op te lopen. "De resultaten zijn boven verwachting."

"Alleen al in Alkmaar zijn ongeveer 400 bands actief. Het aantal podia en cafés waar live muziek mogelijk is dramatisch laag. Dat zijn er ongeveer vijftien en daar willen wij wat aan doen", zeggen initiatiefnemers Mike de Ruiter en Ray de Haas, die er zelf niets aan willen verdienen.

Het tweetal bouwde een oefenruimte om tot stream-studio en stream via het relatief obscure Twitch TV . "Puur om de hoge kwaliteit. Facebook en YouTube comprimeren de stream dusdanig, waardoor de kwaliteit er slechter op wordt. De stream kwaliteit wordt als zeer goed beoordeeld en de locatie/setting wordt ervaren als warm, knus en toegankelijk. Daar doen we het voor!", laat het duo weten. Overigens zijn ze wel gewoon op Facebook en YouTube te vinden.

"Los van de stream kwaliteit wordt vooral de diversiteit qua muziekstijl van de acts gewaardeerd. Het ontdekken en leren waarderen van andere muziekstijlen, dan die de kijker gewend is, blijkt goed te werken", zeggen Mike en Ray. Maar ze willen breder. "We denken nu sterk aan uitbreiding van de dagen en nog meer diversiteit". Het tweetal denkt aan dichters, klein theater, solo acts, dj's en wat er nog meer past in de kleine ruimte."

Zondag 22 november is de beurt aan de metal band The Hangman's Lament. (screenshot: Twitch TV / 44NextDoor)
Pin It