De kerstmarkt van de Abdij van Egmond is weer begonnen. Er zijn kaarten, kaarsen en natuurlijk de kerststallen in alle soorten en maten te vinden.

In de Benedictushof kunnen bezoekers - het liefste met mondkapje op - struinen langs de kerstkramen. Op de markt zijn onder andere kalenders, kerstboeken en door de abdij eigengemaakte producten als siroop, jam, kruidenthee, kaas en bier te koop. Misschien iets voor iemand die in deze tijd alleen is, stelt de abdij voor. ’Dat kan precies het verschil betekenen voor iemand die verlangt naar een beetje nabijheid. Het kan zomaar gebeuren dat Kerstmis in deze geïndividualiseerde afstandelijke tijd een nieuwe impuls geeft aan onze onderlinge relaties.’

Bij de kerstboom midden op de markt kunnen kinderen een vredeswens, gebedje of tekening achterlaten. Ook ligt een cadeautje voor ze klaar.

De kerstmarkt is dinsdag tot en met zaterdag te bezoeken tussen 11 uur en half 5. Dit jaar is er in verband met het coronavirus een maximaal aantal bezoekers: tien in de abdijwinkel en vijftien op de markt.
Pin It