De Van Speijk vuurtoren in Egmond aan Zee wordt vanaf woensdag tien dagen lang oranje aangelicht. Daarmee wil de gemeente Bergen de aandacht vestigen op de actie ‘Orange the World’, een internationale campagne om geweld tegen vrouwen en meisjes te stoppen.

Die campagne start woensdag op de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen en loopt door tot 10 december. Achttien gemeenten in Noord-Holland Noord hebben een campagnevideo gemaakt met een oproep aan alle inwoners om samen geweld tegen te gaan.

UN Women, onderdeel van de Verenigde Naties, vindt wereldwijde aandacht hard nodig om zo het geweld tegen vrouwen en meisjes te kunnen stoppen. Ook in Nederland krijgt volgens de UN Women 45% van de vrouwen en meisjes te maken met geweld. Alleen al uit Noord-Holland Noord kwamen het afgelopen jaar meer dan 4.500 meldingen van huiselijk geweld en kindermishandeling.

Op 25 november organiseren de gemeenten een gratis live stream van 16.00-18.00 uur voor inwoners en professionals. Er wordt een film van 40 minuten getoond met het thema ‘geweld’. Die wordt daarna besproken door een panel van (ervarings-)deskundigen. Deelnemers kunnen via een chat live vragen stellen over het onderwerp. De live stream is te vinden op de website www.kampanje.nl/orangetheworld.
Pin It