Door de vrijspraak van Amsterdammer Michael L. (37) kunnen restauranteigenaren Sonja en Marco Ros van de Zilte Zoen in Schoorl geen schadevergoeding tegemoet zien voor de diefstal van 2.335 euro door een insluiper op 30 juli jongstleden. Volgens politierechter S. Riem was er onvoldoende bewijs dat de Amsterdammer die ervan werd verdacht de diefstal had gepleegd. Dat meldt het Noordhollands Dagblad dinsdag.

Op 30 juli bleek dat een sealbag met het geldbedrag uit de kluis in het kantoortje van het restaurant verdwenen was. Op camerabeelden was te zien dat een man doodkalm binnenkwam en naar het personeelsgedeelte liep. Hij pakte een sleutel uit een potje en opende daarmee de kluis. Daarna zagen ze de man rustig via het terras vertrekken.

Foto’s van de camerabeelden kwamen op het intranet van de politie, waarna agenten in Amsterdam de verdachte herkenden. Die stond bekend als een veelpleger die al zeven keer was veroordeeld voor menige insluiping in het hele land. Steeds had L. slechts een voorwaardelijke straf gekregen. De officier van justitie vond dat er voldoende bewijs was en eiste nu inclusief tenuitvoerleggingen elf maanden cel en vergoeding van de gestolen 2.335 euro.

De rechter was het met advocaat I. Rigter eens dat de herkenning van L. door politieagenten onvoldoende bewijs opleverde. Het gezicht van de verdachte was op de foto’s amper te zien. De agenten hadden niet de bijbehorende bewegende beelden onder ogen gekregen. Zo volgde vrijspraak van de Amsterdammer.
Pin It
Bekeken: 1747x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/