De herbouw van restaurant Nieuw-Westert in Egmond-Binnen ligt precies op schema. Dat meldt directeur Bert Pronk van aannemer Pronk Bouw uit Warmenhuizen desgevraagd aan Duinstreek Centraal.

Afgelopen week is het vierkant geplaatst en de rest van de dakconstructie. Dit wordt een echt dragende constructie, zoals dit gewoon was bij oude stolpboerderijen. Ze worden op een traditionele manier met elkaar verbonden via toognagels. Alle onderdelen zijn de afgelopen weken prefab gemaakt in een werkplaats en zagerij in het oosten van het land. "Vroeger werd dit in stolpboerderijen vaak gemaakt van grenen of eiken, maar tegenwoordig zijn we meer aangewezen op het hout van de douglasspar, die speciaal hiervoor wordt aangeplant," aldus directeur Pronk.

Volgende week worden de dakpanelen geplaatst, die ook prefab in de werkplaats zijn gemaakt inclusief moderne isolatie. Aan de binnenzijde van de kap wordt de dakconstructie daarna in de afbouwfase bekleed met sparrentakken en riet, zoals een stolp er vroeger ook vaak aan de binnenkant uitzag. "Dat oogt heel authentiek, maar zorgt ook voor een goede akoestiek in het restaurant." De buitenkant wordt deels met pannen en deels met riet gedekt.

Pronk Bouw is waarschijnlijk nog zeker tot eind maart 2021 druk met de afbouw van het restaurant, dat in januari 2019 ten prooi viel aan de vlammen van een uitslaande brand.
Pin It
Bekeken: 1600x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/