Wethouder Klaas Valkering van Ruimtelijke Ordening wil na de vaststelling van de nieuwe strengere provincieregels op zoek naar de ruimte in de nieuwe regelgeving: "De 5600 woningzoekenden in de gemeente Bergen zijn niet plotseling verdwenen." De strengere regels zetten een streep door bestaande plannen voor nieuwe woonwijkjes bij Groet, Egmond aan den Hoef en Egmond-Binnen.

Ook hangen er donkere wolken boven de plannen om een nieuwe ALDI-supermarkt en woningbouw te realiseren op de Scholtenlocatie aan de Bergerweg. "We zijn aan het zoeken naar de manieren waarop het wel kan."

De wethouder wil zich dus niet neerleggen bij het strenge oordeel van VVD-gedeputeerde Cees Loggen, die zich tijdens de vergadering van Provinciale Staten zeer negatief uitliet over de gemeente Bergen. De provinciebestuurder vindt dat de gemeente Bergen een perceel heeft gekocht in een gebied waarvan ze van tevoren wist dat er beschermingsregimes op lagen: "En de gemeente wist ook, dat het ook in de nieuwe omgevingsverordening die beschermingsregimes zou hebben. Of het dan verstandig is dat je dan dit perceel koopt is niet aan mij om te beoordelen, maar aan de gemeenteraad."

Volgens gedeputeerde Loggen heeft het weinig zin opnieuw met de gemeente Bergen om tafel te gaan over de Scholtenlocatie: "Ik heb al een gesprek gevoerd met het gemeentebestuur, ik heb aangegeven hoe provincie erin zit. Als ik om lokale problemen op te lossen alle belangen van de provincie overboord moet zetten, gaan we zwalkend beleid inzetten. Wat we waardevol vinden en willen beschermen, hebben we vastgelegd. Nee, ik ga niet nogmaals in overleg met het gemeentebestuur. Ik zou dat onverstandig vinden, vooral omdat altijd duidelijk is geweest waarom het daar niet zou kunnen."

Wethouder Valkering laat zich echter nog niet uit het veld slaan. Hij wil de scherven oprapen en kijken hoe de bestaande plannen in het landelijk gebied van de gemeente nu binnen de kaders van de provincie kunnen worden gegoten. De presentatie van tekeningen van het plannetje op de Scholtenlocatie met de toelichting dat het als boerenerf moet worden gezien, is de eerste stap om de provinciale muren te slechten. Volgens de wethouder tonen de tekeningen aan dat er sprake is van verbetering van de ruimtelijke kwaliteit ten opzichte van nu. "Ik verwacht dat we binnen twee weken het bestemmingsplan hebben aangepast en dan willen we het gesprek weer aangaan met de provincie."

Op de locatie Egmond-Binnen wil de wethouder gebruik maken van een provinciale regeling die de bouw tot 11 woningen in landelijk gebied mogelijk maakt: "We kunnen dan steeds een vergunning verstrekken voor een bouwplan van elf woningen, zodat een wijk in etappes wordt gebouwd en er een veelvoud van elf woningen komt te staan."
Pin It
Bekeken: 1377x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/