Om de Noord-Hollandse natuur te versterken laat de Provincie 55 projecten uitvoeren onder de naam Programma Natuurontwikkeling 2021-2025. Jaarlijks wordt 50 miljoen euro gestoken in grote en kleine projecten, in zowel onderzoek als uitvoering. Zo wordt bekeken of het karakteristieke landschap van de Weidse Polders tussen Alkmaar, Bergen en Egmond versterkt kan worden. De Groene Oase bij Koedijk is ook zo'n project.

Met het programma wordt gewerkt aan de voltooiing van het Natuurnetwerk Nederland (NNN). Alle belangrijke natuurgebieden moeten aan elkaar worden gekoppeld. Daarnaast wordt gewerkt aan biodiversiteit. Dat wordt dus ook gedaan in de Weidse Polders: de Loterijlanden, Broekertjes, Weide Nes, de Voert, Philisteinse Polder en Damlanderpolder, bij elkaar 85 hectare groot.

Maar ook buiten het NNN wordt aan biodiversiteit gewerkt, via 'Groen Kapitaal'. Een mooi voorbeeld is de Groene Oase bij Koedijk. Voorheen was dit een populierenbos met een beperkte verscheidenheid aan planten en dieren. Nu wordt het een voedselbos. Vrijwilligers plaatsen er bomen en planten. Dat maakt het gebied steeds interessanter voor bijen, vlinders en vogels. En natuurlijk ook voor de inwoners van de plaatsen in de omgeving. (foto: Pexels)
Pin It
Bekeken: 2107x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/