Waarnemend burgemeester Rehwinkel kondigde eerder aan dat de gemeente Bergen nog niet klaar was met campingbaas Pieter Wonder, en dezelfde dag maakt de gemeente de belofte al waar. Een dezer dagen staat een postbode op het erf van de Amara Hoeve aan de Oosterdijk in Bergen.

Deze bezorgt een aangetekende brief van de gemeente Bergen, waarin de campingbaas een dwangsom van 75.000 euro wordt opgelegd als er nog eens een commercieel feest wordt georganiseerd op de boerencamping. Volgens de brief zijn er sterke aanwijzingen dat het niet de eerste keer is dat er in strijd met het bestemmingsplan commerciële feesten worden georganiseerd. Daarom zet de gemeente nu zware middelen in om een einde te maken aan de overtredingen.

De campingbaas meent dat hij de gemeente te slim af is door het dance festival te presenteren als een besloten bruiloftsfeest, maar volgens de gemeente Bergen maakt dat niet uit. In beide gevallen wordt het terrein commercieel verhuurd voor een feest, en dat past niet in het bestemmingsplan. In de last onder dwangsom wordt melding gemaakt van eerdere recente meldingen van geluidsoverlast. Dat is een sterke aanwijzing dat de campingbaas vaker in overtreding is geweest.

Campingbaas Wonder blijkt vorig jaar oktober een verzoek te hebben ingediend om hem vergunning te verlenen voor het organiseren en houden van muziek- en theaterfestivals. Ook wilde hij Amara Hoeve uitbreiden met meer staplaatsen, een winkel, horeca en tiny houses. Dat verzoek wees het college toen af, omdat het in het kwetsbare buitengebied alleen kleinschalige functies wilde toestaan die ondergeschikt zijn aan de agrarische functie.

Er is niet gewacht op een hoorzitting waarbij de campingbaas wordt gehoord voordat de gemeente gaat handhaven. Volgens de gemeente Bergen is er een gegronde vrees dat er binnenkort opnieuw een feest op de boerencamping plaatsvindt, omdat er herhaaldelijk melding wordt gedaan van geluidsoverlast van feesten. Daarom kan er volgens de gemeente niet veel langer gewacht worden met deze last onder dwangsom.
Pin It
Bekeken: 6258x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/