Een nieuwe functie van brandweerassistent moet het probleem van de dringende tekorten aan brandweerlieden oplossen, waarmee de brandweer in de gemeente Bergen kampt. De posten in Schoorl, Groet en Bergen zitten te springen om nieuwe mensen. De aanstellingskeuring voor een brandweerassistent is lichter en de opleiding duurt korter. Meer mensen zouden daardoor kunnen instromen bij de brandweer.

Een brandweerassistent heeft dezelfde taken als een vrijwilliger of beroepsbrandweer, maar bestrijdt geen brand en ongevallen met gevaarlijke stoffen binnen gebouwen. De assistent werkt ook niet met hydraulisch gereedschap. Daardoor kan de opleiding tot brandweerassistent korter zijn en de keuring minder zwaar. Met de kortere opleiding mag de brandweerassistent wel buitenbranden blussen, inspecties houden, voorlichting geven op basisscholen, dieren redden en slachtoffers opvangen.

Brandweer Bergen heeft al jaren moeite om voldoende bemensing te hebben voor de kleinere uitrukposten in Bergen, Schoorl en Groet. Als er geen zes brandweermensen beschikbaar zijn, kan er niet uitgerukt worden vanuit de lokale post. Daardoor moeten eenheden van verder komen en duurt het veel langer voordat de brandweer ter plaatse is.

Werving van nieuwe mensen verloopt stroef. Daarbij speelt parten dat brandweervrijwilligers en beroepsbrandweer een strenge aanstellingskeuring krijgen en een tweejarige opleiding moeten volgen. Dit blijkt voor veel inwoners een obstakel. Met de introductie van de brandweerassistent willen lokale posten een bredere doelgroep aanspreken; van jonge student tot vitale vutter. Brandweerassistent staat open voor iedereen van 18 jaar en ouder. Zij kunnen later doorstromen om alsnog de gehele Manschap A-opleiding te volgen.

Meer informatie op brandweervrijwilligerworden.nl.
Pin It
Bekeken: 2643x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/