Dinsdag zijn allerlei kunstwerken uit de collectie van de Rabobank online geveild om geld in te zamelen voor Museum Kranenburgh. Er werd uiteindelijk 10.000 euro ingezameld voor het Bergense museum. Museumdirecteur Mariette Dölle: "De veiling is een belangrijke opsteker voor het museum én de kunst. Wij voelen ons zeer gesteund door de Rabobank, de kunstwerken krijgen weer de aandacht die ze verdienen."

De geveilde schilderijen, foto’s, zeefdrukken en beelden sierden ooit de kantoren van Rabobank-filialen in de regio. Een groot aantal werken vond dinsdag zijn weg naar nieuwe eigenaren. Er was letterlijk voor ieder wat wils, enerzijds ging een aantal werken voor heel sympathieke bedragen van de hand, anderzijds werd soms wel meer dan 20 keer geboden. Veel belangstelling was er voor het werk van kunstenaars Nic Jonk en Rob Scholte, maar ook een beeld van Eric Claus scoorde hoge ogen.

De veiling, gehost door BVA Auctions, gaat waarschijnlijk navolging krijgen bij de Rabobank van andere regio’s.

Onverkochte werken zullen tijdens de Kunst10daagse Bergen, die plaatsvindt van 9 tot en met 18 oktober. te koop worden aangeboden bij Kunstuitleen Kranenburgh.
Pin It
Bekeken: 2096x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/