De Sportraad Bergen heeft vooraf geen enkel overleg gehad met de drie Egmondse voetbalverenigingen over een nieuw advies aan de gemeenteraad over de fusielocatie voor de drie Egmondse voetbalclubs. Informatie waarop de Sportraad zijn advies baseert over de huidige drie locaties, is niet bij de verenigingen opgehaald en volgens de Egmondse clubs onjuist. Ook zijn de drie voetbalclubs, leden van de Sportraad, naderhand niet geïnformeerd over dit advies door de Sportraad. De drie Egmondse voetbalclubs voelen zich gepasseerd door de Sportraad en hebben zelf een boze reactie gestuurd naar de raadsleden waarin ze gehakt maken van het ongevraagde advies.

Namens de fusiecommissie van de drie Egmondse voetbalverenigingen reageert Arne van Wielink. Uit zijn reactie blijkt dat de drie Egmondse voetbalclubs geen goed woord over hebben voor het advies. Volgens de voetbalclubs bevat de argumentatie van de Sportraad onjuiste informatie en is het suggestief. De voetbalclubs vinden dat de Sportraad zich gedraagt als een politieke partij, omdat de Sportraad vindt dat er teveel geld wordt besteed aan een fusielocatie terwijl de lasten voor de burgers lager moeten worden. Dat is volgens Van Wielink niet de taak van een Sportraad.

De drie Egmondse voetbalclubs halen de berekeningen onderuit van de Sportraad voor het aantal velden dat een fusieclub nodig zou hebben. De clubs zijn verbolgen dat de Sportraad informatie van hun websites heeft gehaald, en geen actuele informatie bij de clubs zelf heeft opgevraagd. Volgens de clubs zijn de gegevens die de Sportraad hanteert de verkeerde. "Wij verbazen ons dus als clubs dat de Sportraad als vertegenwoordiger van de sport in de gemeente Bergen, geen contact met ons heeft gezocht om de juiste gegevens van de teams op te vragen. Dit heeft de gemeente Bergen wel gedaan en via die weg is er een juiste veldberekening gemaakt. Deze veldberekening is door de KNVB gecontroleerd en goedgekeurd. Waar de Sportraad uitkomt op drie velden, daar komt de KNVB uit op vijf velden."

Ook zijn beweringen van de Sportraad onjuist dat de gemeente Bergen met verouderde gegevens heeft gewerkt over de ledentallen van de drie Egmondse voetbalclubs. "Er is begin september 2020 zelfs nog contact geweest tussen de gemeente Bergen en de fusiecommissie van de drie voetbalverenigingen omtrent het aantal leden en spelende teams. Hieruit is de juiste veldberekening opgemaakt die, zoals eerder gemeld, door de KNVB is goedgekeurd."

Arne van Wielink laat namens de fusiecommissie van de drie Egmondse voetbalverenigingen weten dat de Sportraad op eigen houtje heeft geacteerd, terwijl het voor de hand had gelegen om hierover eerst met de Egmondse voetbalverenigingen in contact te treden. Van Wielink: "Hierover zijn intern tussen de Egmondse voetbalclubs en de voorzitter eerst nog een aantal serieuze gesprekken nodig om in de toekomst op goede voet met elkaar verder te kunnen."
Pin It
Bekeken: 2164x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/