De Duitse dramafilm Lara is de Film van de Week bij Cinebergen. Hij draait op donderdag 1 oktober om 20:00 uur. De film begint op Lara’s zestigste verjaardag en de dag waarop haar zoon Viktor een pianorecital zal geven met een eigen compositie. Hij is echter het huis en zijn veeleisende moeder ontvlucht en laat ook die dag niets van zich horen. Uit wanhoop koopt ze de laatste concertkaarten op en deelt die uit aan oude bekenden. Het wordt een dag en avond vol bijzondere ontmoetingen en verrassingen. Lara is een bijzonder indrukwekkende film van Jan Ole Gerster (Oh Boy), een van Duitslands meest gewaardeerde jonge filmmakers. Met in de hoofdrollen Corinna Harfouch (Der Untergang, Perfume) en Tom Schilling (Werk ohne Autor, Oh Boy, Der Baader Meinhof Complex).

 

Overige films bij Filmtheater Cinebergen za 26 sept t/m vr 2 okt 

De Beentjes van Sint-Hildegard

Nederland, tragikomedie, Twents/ NL ondertiteld

Jan (Herman Finkers) is 35 jaar getrouwd met Gedda (Johanna ter Steege). Gedda houdt zoveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Vermakelijke tragikomedie over het los willen breken uit vastgeroeste patronen.

za 26 - 16:30

 

Gli anni più belli

Italië, drama, Italiaans/ NL ondertiteld

Gli anni più belli (De mooiste jaren) is een zomerse Italiaanse film over vriendschap, familie en het leven, waarin we de vier vrienden Giulio, Gemma, Paolo en Riccardo gedurende 40 jaar volgen. Na A casa tutti bene de nieuwe grote Italiaanse bioscoophit van regisseur Gabriele Muccino.

za 26 - 20:30

 

Deux

Frankrijk, drama/ komedie, Frans/ NL ondertiteld

Niemand weet dat de gepensioneerde buurvrouwen Madeleine en Nina al tientallen jaren elkaars grote liefde zijn en meer delen dan hun trappenhuis. Tot hun portaal door een onverwachte gebeurtenis plotseling gesloten wordt en ze elkaar niet meer kunnen bereiken. Met acteerkanonnen Martine Chevallier en Barbara Sukowa.

zo 27 - 11:00 | ma 28 - 14:30 | wo 30 - 20:00

 

The Brilliant Biograph: Earliest Moving Images of Europe (1897-1902)

Documentaire/ historisch, Engels/ NL ondertiteld

Laat je meevoeren naar het Venetië, Berlijn en Amsterdam van ruim 120 jaar geleden en voel de opwinding van de eerste filmbeelden! Eye en het British Film Institute presenteren een compilatie van gerestaureerde opnamen uit de collectie van de Mutoscope and Biograph Company, een van de eerste filmbedrijven.

zo 27 - 15:30

 

A Girl Missing

Japan, drama/ thriller, Japans/ NL ondertiteld

In het verbluffende Japanse A Girl Missing van Koji Fukada (Harmonium) zien we hoe één genadeloze speling van het lot een mensenleven compleet op losse schroeven kan zetten. Met een prachtige rol van actrice Mariko Tsutsui.

zo 27 - 20:00

 

David Attenborough: A Life on Our Planet

Verenigd Koninkrijk, documentaire, Engels/ NL ondertiteld

De exclusieve documentaire David Attenborough: A Life on Our Planet is een krachtig relaas uit de eerste hand over de impact van de mens op de natuur en een hoopvolle boodschap voor toekomstige generaties. Na afloop een interview op het scherm met Michael Palin en David Attenborough. Beleef de wereldpremière op 28 september!

ma 28 - 20:00

 

Love Sarah

Verenigd Koninkrijk, drama/ komedie/ romantiek, Engels/ NL ondertiteld

Een jonge vrouw wil de droom van haar moeder, het openen van een bakkerij in het Londense Notting Hill, verwezenlijken. Hiervoor roept ze de hulp in van een oude vriendin en haar oma. Het drietal vult de winkel met liefde, hoop én kleurrijk gebak van over de hele wereld.

wo 30 - 14:30

 

Été 85

Frankrijk/ België, drama, Frans/ Engels/ NL ondertiteld

Été 85 is de nieuwste film van de Franse regisseur François Ozon (Swimming Pool, 8 Femmes) over een zomerliefde aan de Normandische kust in de zomer van 1985. Een zonnige, onheilspellende film die je in de jaren ’80 doet wanen met z’n geweldige soundtrack, kleding en kapsels.

do 01 - 14:30

 

Hope Gap

Verenigd Koninkrijk, drama/ romantiek, Engels/ NL ondertiteld

Edward en Grace zijn 29 jaar getrouwd. Wanneer zoon Jamie op bezoek komt, biecht vader Edward op dat hij het huis wil verlaten. Een intense, gevoelige, maar ook poëtische en grappige film, met een glansrol van Annette Bening.

vr 02 - 14:30

 

Rocks

Verenigd Koninkrijk, drama, Engels/ NL ondertiteld

Rocks van regisseur Sarah Gavron (Suffragette) is een vitaal en hoopvol portret van een groep tienermeiden in wereldstad Londen. Een film over vriendschap en opgroeien, vol leven en veerkracht!

vr 02 - 20:00

 

Filmtheater Cinebergen, De Zwarte Schuur, Eeuwigelaan 7, Bergen NH (navigatie: Roodeweg); www.cinebergen.nl
Pin It
Bekeken: 2093x
https://ee.itk.ac.id/data/