De 41-jarige Alkmaarder die begin deze week werd aangehouden op verdenking van het veelvuldig stelen bij verkoopstalletjes, is vrijgelaten. Er is te weinig bewijs om de man langer vast te houden. Dat meldt een politiewoordvoerder aan het Noordhollands Dagblad.

De man kon worden opgepakt, omdat bij een van de geplunderde stalletjes in Heiloo een bewakingscamera stond. Uit de beelden bleek dat een man in een zilvergrijze Mercedes de mogelijke dader was. Ook in Heemskerk is de man op een bewakingscamera vastgelegd. In Oudesluis wist een stalletjeshouder de man te storen en zijn kenteken te verspreiden op facebook.

Hij ontkent echter iets te hebben gestolen en stelt dat hij bloemen en fruit bij verkoopstalletjes steeds afrekent. Op de beelden is niet te zien dat de man ook daadwerkelijk spullen van verschillende kraampjes pakt: "Wij snappen de teleurstelling, op het eerste gezicht lijkt een en een twee. Maar het is heel erg lastig om zijn schuld juridisch aan te tonen. Hij is nergens op heterdaad betrapt, we kunnen niet hard maken dat hij het gedaan heeft", aldus een politiewoordvoerder. "Het is daardoor ook niet uitgesloten dat hij de diefstallen niet heeft gepleegd."

Eerder riep de politie nog op om aangifte te doen van elke diefstal bij een verkoopstalletje. De politie kon aan het werk met tien aangiftes, onder meer van stalletjeseigenaren uit Egmond, Heiloo, Castricum, Warmenhuizen, Heemskerk en Slootdorp. Nu blijkt dat dus voor niets te zijn geweest.

De Alkmaarder mocht bij de vrijlating de bloemen en het fruit weer meenemen wat bij hem werd aangetroffen bij de aanhouding.
Pin It