Dertien verenigingen in de gemeente Bergen gaan vanaf 19 september loten verkopen via de landelijke Grote Clubactie. Dit jaar zijn dat Gymlust en v.v. Duinrand S uit Schoorl, Sportclub Chronos, SV Sint Adelbert in Egmond-Binnen, Paarden Sport Vereniging Kennemerland, Handbalvereniging Berdos, vvBergen, v.v. Zeevogels en LR/PC Kennemerruiters in Egmond aan den Hoef, de gymnastiekverenigingen Achilles en Spirit, zaalvoetbalvereniging White Stones en v.v. Egmondia uit Egmond aan Zee.

Volgens de Nationale Stichting Grote Clubactie Stichting hebben veel verenigingen door lange sluitingen in de coronaperiode een begrotingstekort. Via de Nationale Grote Clubactie willen deze verenigingen extra inkomsten voor hun club ophalen. Van elk verkocht lot van drie euro gaat 2,40 euro direct naar de clubkas. Met het overige bedrag organiseert de Grote Clubactie de loterij. De hoofdprijs is 100.000 euro. Daarnaast is de prijzenpot vergroot naar 332.000 prijzen.

Voor een corona-veilige verkoop heeft de Grote Clubactie naast het bekende verkoopboekje een aantal digitale verkoopmethoden ontwikkeld. Met deze digitale mogelijkheden kunnen de koper en de verkoper op een veilige afstand van elkaar blijven staan. Zo kunnen loten worden gekocht door het scannen van een QR-code of het delen van een link via e-mail, social media en WhatsApp.
Pin It