Vanaf deze week is de foyer van dorpshuis De Blinkerd in Schoorl verfraaid met een tijdelijke expositie met werk van de eigen schilderclub Jan van Scorel. Alles is recent in de coronaperiode gemaakt. 'Jan van Scorel in Quarantaine' heet de expositie.

Tot maart kwam de club altijd bijeen in het grote atelier in De Blinkerd. Toen dat vanaf halverwege maart niet meer kon, werd besloten om thuis door te gaan met de activiteiten van de club. Via de mail kreeg de middagclub opdrachten en feedback van hun docent, beeldend kunstenaar John Ory.

Beeldend kunstenaar Michiel Hertroys, docent van de avondclub, maakte verschillende instructiefilmpjes om die leden te inspireren. Deze filmpjes en verschillende resultaten zijn o.a. ook terug te zien op de Facebook pagina van de club.

Het lukte niet alle leden om thuis met de opdrachten aan de gang te gaan. Prettig voor hen is nu dat vanaf maandag 21 september de lessen weer gaan beginnen, uiteraard alles conform de regels van het RIVM. Wie baat denkt te kunnen hebben van zo'n schilderclub, kan zich aanmelden voor een gratis proefles via Carla Teutscher: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Pin It
Bekeken: 1535x
https://ee.itk.ac.id/data/