Zondag 6 september moet lukken wat vorige week door slecht weer niet lukte. Community Ruïnekerk organiseert om 10.00 uur een viering in de open lucht op de plek van het voormalige schip van de Ruïnekerk. Tijdens deze dienst meldt het lokale muzikale duo Helen Botman en Peter van Vleuten zich.

"Aanleiding voor dit initiatief is het feit, dat veel mensen al maanden niet naar de kerk kunnen en elkaar op deze manier weer op veilige afstand en in de buitenlucht kunnen ontmoeten", aldus voorganger Engele Wijnsma: "Met de openluchtdienst wordt het schip voor het eerst in lange tijd weer gebruikt als kerkruimte."

Community Ruïnekerk wil met deze artiesten tegenwicht bieden aan het elitaire imago waar de kerk last van heeft. Tijdens het geestelijke uurtje is ook de gelauwerde organist Frank van Wijk te horen, zij het op piano. Hij hoopt deze keer in de openlucht Canto Ostinato van Simeon ten Holt te spelen. Hij begeleidt ook de samenzang o.l.v. Maria Delver. "En ik ga het dit keer hebben over het vrouwelijke wonder van de rib: wat wil de Bijbel zeggen, wanneer verteld wordt dat Eva uit een rib van Adam werd geboren? En wat zegt dat over ons?" aldus predikant Wijnsma.

Fabels Eten en Drinken stelt terrasbanken beschikbaar. Het betekent dat de viering om 11.00 uur klaar moet zijn, want dan gaan de terrassen weer open. Wie erbij wil zijn, wordt verzocht zich aan te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Maar spontane aanloop wordt niet weggestuurd. Bij regen is de viering binnen.

De viering wordt live uitgezonden door RTV80 (Ziggokanaal 44) en via het YouTube kanaal van de Ruïnekerk.
Pin It
Bekeken: 1428x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/