De vervanging van de reddingboot Adriaan Hendrik uit 1992 van de KNRM Egmond is besteld. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) heeft dinsdag opdracht gegeven voor de bouw van acht nieuwe reddingboten. De verwachting is dat de Adriaan Hendrik een van de eerste boten is die door de nieuwe aanschaf wordt vervangen.

De boten worden de komende vijf jaar gebouwd bij de Nederlandse werven Dok en Scheepsbouw Woudsend B.V. en Habbeké Shipyard. Met de opdracht is een investering gemoeid van 9,5 miljoen euro. De KNRM kan het betalen dankzij verschillende nalatenschappen en bijdragen van donateurs van de KNRM.

De eerste reddingboot wordt in 2021 opgeleverd. De overige zeven volgen in de vier jaren daarna. De serie is een doorontwikkeling van de bestaande 11 meter lange Valentijn-klasse. Deze zogenaamde rigid-inflatable-boat (RIB) werd ontworpen in 1990 en wordt door de redders die ermee varen geroemd om haar zeewaardigheid. De reddingboot Adriaan Hendrik van de KNRM in Egmond behoort tot deze klasse. De boot is nu 28 jaar in dienst.

De huidige reddingboten van de KNRM zijn gebouwd tussen 1991 en 2016. De oudste reddingboten zijn, met hun bijna 30 jaar, toe aan vervanging. De eerste nieuwe reddingboot van deze serie krijgt de functie van reserveboot en zal vanaf 2022 ingezet worden op reddingstations waarvan de reddingboot in groot onderhoud is. De thuishavens van de volgende zeven boten worden begin 2021 bekend gemaakt.
Pin It
Bekeken: 1893x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/