Zaterdag 29 augustus houdt Boskinderen een gratis open dag voor kinderen van 5 tot 14 jaar die misschien lid willen worden. De survival school vindt het belangrijk dat kinderen een gezonde band opbouwen met de natuur en doet dit door middel van survival activiteiten, zintuigtrainingen en natuurobservaties. Boskinderen gebruikt de natuurlijke interesses van de kinderen om hun lessen te geven.

Op de survival school leren kinderen verspreid over drie maanden, in tien lessen van alles over de natuur. Ze leren survival technieken zoals vuur maken, water zuiveren en schuilplaatsen bouwen. Ook leren kinderen hoe ze hun zintuigen kunnen ontwikkelen. Dit is niet alleen handig in het bos maar ook in het dagelijkse leven buiten het bos. Ook leren ze hoe ze de natuur kunnen gebruiken om hun creativiteit te uiten, vuur kunnen gebruiken om dingen te maken, touw kunnen maken van brandnetels, pijl en bogen maken en nog veel meer.

De lessen worden gegeven op een speelse interactieve wijze en worden op de groep en het weer afgestemd. De lessen vinden op diverse locaties rondom Castricum en Egmond plaats. Voorafgaand is een open dag op zaterdag 29 augustus van 10:00 tot 11:30 uur en van 13:00 tot 14:30 uur. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of ga naar boskinderen.nl.
Pin It