De drie buurtbussen van de Vereniging Buurtbus Bergen blijven vanwege het coronavirus nog langer in de garage staan. De verwachting was dat de buurtbussen half augustus weer zouden gaan rijden. Dat is later verschoven naar 31 augustus, maar de provincie heeft Buurtbus Bergen nu laten weten dat ook deze datum niet gehaald zal worden. Niet bekend is wanneer de buurtbussen wel weer gaan rijden.

Daardoor is er al maanden geen openbaar vervoer tussen Egmond aan Zee en Camperduin via Bergen en Bergen aan Zee, de route van buslijn 410. Op lijn 408 van buurtbus Heiloo tussen Heiloo en Egmond aan Zee via Egmond-Binnen zullen passagiers ook nog vergeefs wachten. Alternatief openbaar vervoer is er in beperkte mate voor ouderen en mindervaliden die aanspraak kunnen maken op wmo-vervoer.

De vereniging Buurtbus Bergen is een vrijwilligersorganisatie, die met drie 8-persoons busjes openbaar vervoer aanbiedt in en tussen de woonkernen Camperduin, Groet, Schoorl, Bergen, Bergen aan Zee, Egmond aan den Hoef en Egmond aan Zee. Binnen de vereniging zijn ruim honderd vrijwilligers actief. Een rol speelt dat de meeste vrijwilligers ouderen zijn die tot de risicogroep behoren voor besmetting met het coronavirus. Bovendien moeten de buurtbussen worden voorzien van beschermende voorzorgsmaatregelen zoals een afscherming bij de chauffeur. Mondkapjes voor chauffeur en passagiers, zoals elders in het openbaar vervoer verplicht is sinds 1 juni, worden niet als oplossing gezien.
Pin It
Bekeken: 1830x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/