Zondagmiddag 16 augustus van 15:00 tot 18:00 uur is de officiële opening van de solo-expositie ‘Spirits of Water’ van Erika Toliusis met elf recente werken van olieverf op canvas waarin ze de stemmingen en stemmen van het wilde water verbeeldt. Ze houdt er vooral van de branding van oceanen en zeeën te schilderen.

Erika werd geboren in Uruguay en volgde een opleiding aan het Circulo de Bellas Artes in Montevideo en aan het Worcester Art Museum in Massachusetts-VS. Zelf beschouwt zij haar grootvader als belangrijkste rolmodel en leraar. Hij leerde haar een andere manier om naar de natuur te kijken. Haar vroegste experimenten met verf leerde haar al snel dat het penseel niet zaligmakend is. Olie is haar materiaal en het paletmes haar gereedschap.

De expositie is tot en met 30 augustus te zien bij Galerie The Obsession of Art aan de Molenstraat 3 in Bergen. De galerie is open op woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur, zaterdag vanaf 11.00 uur. Meer informatie en werken van Erika Toliusis zijn te zien op de website artobsession.nl.
Pin It