Door corona en het vele mooie weer is het extra druk aan de Nederlandse kust en dat heeft zijn voors en tegens. Ieder weekend moeten toevoerwegen worden afgesloten en er is soms nog wel eens overlast. Ondernemers zijn blij dat ze de geleden verliezen een beetje kunnen goed maken, maar ook voor hen is het niet alles koek en ei.

Bij bakkerij Piet Kerssens in Egmond aan Zee stuit medewerker Georgia Alcock regelmatig op onbegrip voor de coronamaatregelen. "Je wordt regelmatig uitgescholden. Er hangen wel 100 briefjes op de deur, maar vooral Duitsers hebben het idee dat corona hier niet bestaat", zegt ze tegen mediapartner NH Nieuws. "Mensen gaan soms bijna tegen je aan staan. Dan moeten ze hun brood maar ergens anders halen. Het is aan de ene kant mooi dat er veel toeristen zijn maar als je een boete krijgt, ben je verder van huis". Zo moest een supermarkt in Twente dicht. De sluiting trok landelijk aandacht.

Bij de Jumbo in Egmond aan Zee staat manager Gerard Honigh bij de deur ter controle en ook beveiliging. Zijn bezoekers zijn wel eens heetgebakerd. "Natuurlijk zit er altijd wel een verkeerde tussen maar dat heb je overal. Voor mij is het niet lastig maar wel frustrerend. Toch kom je met een goed gesprek al een heel eind. Ik hoef gelukkig niet rollebollend over straat zoals mijn collega in Callantsoog."
Pin It
Bekeken: 1414x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/