International Holland Music Sessions haalt komende zaterdag 15 augustus het nog zeer jonge Nederlandse ADAM Quartet naar de Ruïnekerk in Bergen. Het maakt deel uit van het zomerprogramma van International Holland Music Sessions met 29 klassieke concerten in de regio.

Het ADAM Quartet zoekt naar eigen zeggen ‘met een frisse blik naar manieren om nieuwe perspectieven te bieden op het strijkkwartet en toch trouw te blijven aan de essentie van het genre’. Dat deze deels afgestudeerde studenten aan het Conservatorium van Amsterdam dit helemaal waar maakt bleek onder andere tijdens de jongste Strijkkwartet Biënnale in Amsterdam.

Samen met Pavel Fischer, oprichter van het fameuze Škampa Quartet onderzochten de vier dames het verband tussen de Tsjechische taal en de Tsjechische muziek. Tijdens dit concert speelt het ADAM Quartet het opzwepende laatste deel van Fischers Eerste strijkkwartet als sluitstuk van een avond waarin het verband tussen Joseph Haydn en Pēteris Vasks duidelijk wordt.

Vanaf 20.30 uur brengen de vier dames een programma waarin oud en vrij nieuw harmonieus samengaan als twee kanten van dezelfde mooie medaille.

Kaarten voor dit optreden in De Ruïnekerk Bergen zijn uitsluitend online en vooraf te koop op ihms.nl. Aan de deur is beslist geen verkoop van kaarten. (foto: Foppe Schut)
Pin It