Tien woningbouwplannen in Noord-Holland die dankzij de snelheidsverlagingen op de Noord-Hollandse wegen door kunnen gaan, krijgen als eerste een natuurvergunning. Door de stikstofwinst wordt de weg vrijgemaakt voor de bouw van 4503 woningen in Noord-Holland. Één van de woningbouwprojecten komt in Bergen te staan. Op expliciet verzoek van gemeente Bergen houden provincie Noord-Holland en de vergunningverlener, Omgevingsdienst NHN, echter de kaken stijf op elkaar over omvang en locatie.

Het nieuws over de eerste natuurvergunningen voor woningbouw dankzij de snelheidsverlaging kwam afgelopen vrijdag uit het provinciehuis. Sindsdien is Duinstreek Centraal bezig om boven tafel te krijgen welk woningbouwproject in Bergen nu eigenlijk van start kan gaan. In andere plaatsen hebben gemeente en projectontwikkelaars er geen enkele moeite mee om de projecten bekend te maken. "In Bergen ligt dat anders", aldus woordvoerder Esther Andoetoe van de provincie Noord-Holland. Gemeente Bergen wil alle informatie geheim houden tot er een eigen persbericht verstuurd wordt.

Wethouder Klaas Valkering heeft samen met wethouders van andere gemeenten het systeem bedacht om woningbouw mogelijk te maken dankzij stikstofwinst bij verkeer of landbouw. Maar ook hij wil verder niets kwijt over het Bergense woningbouwproject, alleen dat het niet om project Bergensche Hoek gaat. Er komt vanuit het gemeentehuis ook geen antwoord op de vraag om hoeveel woningen het gaat. In Bergen zijn tot 2024 zeventien woningbouwplannen in voorbereiding met circa 550 nieuwe woningen.
Pin It
Bekeken: 1504x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/