Vijf wandelvrienden, waaronder Harry van de Kuijt uit Alkmaar en Martin de Graaf uit Egmond-Binnen, hebben afgelopen zaterdag tijdens een alternatief wandelevenement van 50 kilometer rondom Alkmaar 22.356 euro bij elkaar gelopen voor ‘t Praethuys in Alkmaar. De opbrengst werd namens de wandelmusketiers door burgemeester Bruinooge van Alkmaar overhandigd aan ’t Praethuys in de Grote of Sint-Laurenskerk.

Door de coronacrisis zijn vrijwel alle grote evenementen dit jaar afgelast, waaronder Kaeskoppenstad en de Alkmaarse Wandelvierdaagse. De gevolgen  zijn het zwaarst voor de goede doelen die door dit soort evenementen sponsorinkomsten vergaren. Zoals ’t Praethuys in Alkmaar, waar mensen met kanker en hun naasten voor steun terecht kunnen.

Omdat ook de jaarlijkse benefietveiling ten gunste van ’t Praethuys in de Ruïnekerk in Bergen moest worden afgelast, besloot Harry dan maar zelf een ‘coronaproof’ wandelevenement te organiseren: de 50 van Alkmaar.

Zaterdagmorgen om 4:30 uur ging hij met vier andere 'wandelmusketiers' Inico Geels, Hans Maarten Parigger, Cees Geerlings en Martin de Graaf van start, voor een wandeling van 50 kilometer door Alkmaar en omgeving. Ze werden gesteund door Le Champion, die hen voorzag van advies, start- en finishbanners en, symbolisch, een bezemwagen.

In 2019 kreeg Harry persoonlijk met kanker te maken en kon hij alle hulp en ondersteuning die het inloophuis biedt, goed gebruiken. “ ’t Praethuys heeft onze harten gestolen”, zegt hij. “Bovendien, als je wilt dat mensen geld doneren voor wandelen, dan moet je ’t altijd voor een ander doen.” Martin de Graaf uit Egmond-Binnen was net zo gemotiveerd: "Ook in de Egmonden zijn veel mensen die baat hebben gehad bij Het Praethuys of dat in de toekomst nog zullen hebben. Iedereen krijgt immers wel op een of andere manier met kanker te maken." Hans Maarten Parigger hield het kort na afloop van de wandeltocht: "De pijn duurt maar even; het resultaat de rest van mijn leven."

Mensen die alsnog een donatie willen toevoegen, kunnen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. altijd vragen om een tikkie.
Pin It