Bibliotheek Kennemerwaard heeft in elke kern van Egmond een plek gevonden waar gereserveerde boeken en andere materialen uit de bibliotheek kunnen worden opgehaald en teruggebracht. In Egmond aan Zee was het sinds juni al mogelijk in PostaanZee. In Egmond aan den Hoef komt vanaf 17 augustus zo'n bibliotheekpunt ook in Dorpshuis De Hanswijk en in Egmond-Binnen is plek gevonden in dorpshuis De Schulp.

De andere dienstverlening was begin juni aangekondigd in Duinstreek Centraal.  Bibliotheek Kennemerwaard wil in elke kern een plek waar de activiteiten ontspruiten, omdat het servicepunt in de Prins Hendrik voor alle kernen niet het succes werd dat men in 2015 ervan had gehoopt. Volgens manager Hanneke Idema is in de Egmonden voorheen waarschijnlijk onderschat hoe hoog de drempel is voor de meeste ouderen van De Egmonden om voor de bibliotheek naar een ander Egmonds dorp te gaan. Daardoor verloor de bieb veel Derpers als lid toen het in 2006 van Egmond aan Zee verhuisde naar Egmond aan den Hoef. Hoevers haakten op hun beurt weer af toen de bieb daar alweer sloot in 2015. Toen kwam er in Egmond aan Zee een servicepunt in de Prins Hendrikstichting.

In Egmond aan Zee zijn de openingstijden van Ontmoetingscentrum PostaanZee op maandag tot en met vrijdag van 9.30 uur tot 16.30 uur. Op maandag en donderdag van 14.30 tot 16.30 uur en op woensdagavond van 19.00 tot 21.00 uur is een medewerker of vrijwilliger aanwezig voor vragen en uitleg over hoe je kan reserveren. Dorpshuis De Hanswijk en Dorpshuis De Schulp zijn open op maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur. Tijden dat hier een medewerker of vrijwilliger aanwezig zal zijn om te helpen worden later bekendgemaakt.

Meer informatie staat op de website bibliotheekkennemerwaard.nl.
Pin It