Een kunstmarkt die in eerdere jaren rondom de Ruïnekerk werd georganiseerd, staat dit jaar op het Plein. Komende zondag 2 augustus mag het plaatsvinden. Een evenementenvergunning is verleend en het coronaplan goedgekeurd door de gemeente. Er zijn 34 kramen in plaats van de gebruikelijke 60.

Bezoekers kunnen vele soorten kunst verwachten: van schilderen tot keramiek, van glas tot grafici en van tekenaars tot vilt-artiesten. Kunstenaars komen uit het hele land, maar ook lokale artiesten zijn present. Veel werk is in de laatste maanden gemaakt, waardoor de creatieve impact van het corona-virus wordt getoond.

Kunstenaars staan zelf bij hun eigen kraam zodat discussies kunnen ontstaan tussen kunstenaar en publiek. Ook demonstreren diverse makers artistieke technieken en vaardigheden. De markten zijn van 11:00 tot 17:00 uur.

Volgend seizoen hoopt de organisatie terug te keren naar de locatie rondom de Ruïnekerk. De organisatoren van de kunstmarkten op donderdagavond kon ook niet terecht rond de Ruïnekerk.(Afbeelding: Acryl schilderij gemaakt door Anna Pavlova, Kunstmarkt Bergen 2015)
Pin It