Er mag weer samen gefietst worden. Le Champion heeft dan ook de eerste toertocht weer op de kalender staan: de Duinentocht op zaterdag 8 augustus vanuit Castricum. Er zijn drie geheel uitgepeilde routes over 40, 75 en 100 km die door de prachtige Noord-Hollandse duinen gaan. Met de maatregelen die getroffen worden kan iedereen verantwoord van start. Zo kunnen er maximaal 249 fietsers meedoen en is inschrijven alleen online mogelijk.

De start van alle afstanden is bij Hotel Fase Fier aan de Van Oldenbarneveltweg 25 in Bakkum. De 100 km gaat eerst naar het zuidenย  richting naar Wijk aan Zee, de andere twee leiden meteen naar het noorden. De 40 km gaat via Egmond, Bergen aan Zee en het duingebied Schoorl naar Bergen om vanaf hier terug te keren naar Castricum. De 75 en 100 km hebben hun noordelijkste punt bij Sint Maartenszee, waarna alle routes weer terugkeren naar Hotel Fase Fier. Deelnemers krijgen een routekaart met een beknopte beschrijving. Ook zijn er gpx-bestanden beschikbaar voor fietsers met GPS.

De 40 km is zeer geschikt voor gezinnen en voor iedereen die maar een klein beetje affiniteit heeft met het fietsen. De 75 en 100 km routes zijn voor de meer geoefende fietser met de lichte sportfiets of de racefiets. Uiteraard zijn ook mensen met een e-bike van harte welkom.

Inschrijven is tot 7 augustus mogelijk op lechampion.nl. Het inschrijfgeld voor de 40 en 75km is 5 euro en voor de 100km 6,50 euro. Jeugd tot 16 jaar betaalt 2 euro, leden van Le Champion en NFTU krijgen een korting van 1 euro. Voor 2,50 euro extra is een herinnering aan de tocht te bestellen.

Wie na de Duinentocht de smaak te pakken heeft, kan zich aanmelden voor de Kastelentocht op zondag 30 augustus van Le Champion. Deze prachtige toertocht langs verschillende Noord-Hollandse kastelen en ruรฏnes heeft drie afstanden van 40, 65 en 90 kilometer en start in Egmond aan Zee. Zie ook lechampion.nl.
Pin It