Het Belgische marineschip dat op maandagavond met een oefening met noodseinen voor consternatie zorgde op het strand van Camperduin en bij de Reddingsbrigade Schoorl, was het multifunctionele fregat Leopold I. Het schip is dertien jaar geleden overgenomen van de Koninklijke Marine, waar het tussen 1991 en 2006 onder de naam Hr. Ms. Karel Doorman voer. Volgens het Kustwachtcentrum heeft het marineschip de oefening op dinsdagavond herhaald voor de Nederlandse kust. De exacte positie van het schip op de tweede avond mag het Kustwachtcentrum niet openbaren.

Het Belgische fregat bevestigde woensdagavond aan de Kustwacht dat het op maandagavond en dinsdagavond tien groene en witte flares had afgeschoten. Het hoorde bij een oefening voor aankomende wachtofficieren. Beide oefeningen waren volgens de regels vooraf aangemeld bij het Kustwachtcentrum.

Kevin Bredewout, eigenaar van het Strandpaviljoen Luctor et Emergo in Camperduin alarmeerde maandagavond zowel 112 als de reddingsbrigade van Schoorl, nadat hij ver op zee vele witte vuurpijlen had gezien. De alarmploeg van de reddingsbrigade kwam in actie. Na contact met het Kustwachtcentrum bleek het om de aangemelde oefening van de Belgische marine te gaan. De Reddingsbrigade Schoorl meldde dat het gebruikelijk is om te oefenen met witte of groene oefenseinen en dergelijke oefeningen vooraf bij het Kustwachtcentrum aan te melden. Volgens de Kustwacht was dat hier gebeurd.

De alarmering van de hulpdiensten door Bredewout werd wel gewaardeerd. De witte noodseinen die in 1912 werden afgeschoten door de SS Titanic, werden destijds door een schip dat kilometers verderop lag niet serieus genomen, waardoor veel opvarenden niet op tijd werden gered.
Pin It
Bekeken: 1574x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/