Aan de Oude Schulpweg in Egmond-Binnen werd donderdagochtend de nieuwe vloer in het vlechtwerk gestort voor de nieuwe stolpboerderij voor restaurant Nieuw Westert. Het was de bedoeling dat bouwbedrijf Pronk uit Warmenhuizen dit laatste werk zou doen voor de start van de bouwvakvakantie, zodat zand op de bouwplaats de komende weken niet kan verschuiven en het er voor de klanten van Nieuw Westert wat netter uitziet. Dat is gelukt. Het kan nu een aantal weken uitharden. Zodra na de bouwvak de op maat gemaakte bouwmaterialen uit de werkplaats komen, gaat men weer verder op de bouwplaats.

Volgens bedrijfsleider Bert Pronk keren in de betonvloer de hoogteverschillen in de vloer niet terug, die hoorden bij het restaurantgedeelte in de oude koeienstal onder het vierkant. Mogelijk komen er met betimmering wel wat nisjes die het oude karakter van de stal laten herleven.

De 17e eeuwse duinboerderij “Westert” op deze plek werd in 1936 herbouwd. De monumentale stolpboerderij ging bijna helemaal verloren bij de catastrofale brand van 5 januari 2019. De voorgevel en enkele delen van de zijgevel zijn nog te restaureren, de rest wordt geheel nieuw gebouwd.
Pin It
Bekeken: 1525x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/