De Kunst10daagse in Bergen gaat alsnog door. De gemeente Bergen heeft door de versoepeling van de coronamaatregelen een vergunning verleend voor het evenement. De organisatie heeft besloten om de editie 2020 nu in aangepaste vorm te laten doorgaan van 9 tot en met 18 oktober.

Voor publiek en kunstenaars verandert er niet zoveel: het werk kan gewoon worden geëxposeerd in galeries, ateliers en op privélocaties in Bergen en Bergen aan Zee. De dan geldende richtlijnen rond het aantal bezoekers, de hygiëne en de anderhalve meter afstand moeten wel in acht kunnen worden genomen.

De Stichting Kunst10daagse laat weten dat een aantal vaste elementen er dit jaar niet zullen zijn. Het gaat om de jaarlijkse samenwerking met Kranenburgh, concerten in de kerk of op straat, de fototentoonstelling op het Hof, het informatiecentrum bij de Ruïnekerk en de hop-on- hop-off-busjes.

Ook een catalogus van de kunstwerken en de evenementen zal dit jaar niet gemaakt worden, maar het organiserend comité is een samenwerking aangegaan met de Kunst- en Museumkrant die in een oplage van 20.000 exemplaren wordt verspreid in Noord-Holland bij musea, galeries en winkels. De Kunst- en Museumkrant is vanaf medio september verkrijgbaar.

De Kunst10daagse was door de corona eerder afgelast. De inschrijving is nu heropend om kunstenaars de gelegenheid te geven alsnog mee te doen. Geïnteresseerden kunnen zich tot 20 juli alsnog inschrijven. (Foto: Kunst10daagse 2017 / Peter Bijkerk).
Pin It