De twee extra voorstellingen van het muzikale locatietheaterstuk 'Als Varkens Konden Vliegen', die afgelopen weekend zouden worden gespeeld, moesten vanwege het slechte weer worden uitgesteld. De regen en vooral de harde en onvoorspelbare wind, leverden een te gevaarlijke situatie op voor het publiek en de artiesten, waaronder de drone die meespeelt.

De extra voorstellingen zijn nu verplaatst naar zondag 12 juli, om 16:00 en 20:00 uur. Gekochte tickets blijven geldig. Een aantal geretourneerde tickets zijn opnieuw in de verkoop gekomen. De eerste voorstelling van 27 juni was binnen 24 uur uitverkocht. Daarom werden deze twee extra voorstellingen gepland.

Maya Link vertelt: "De voorstelling 'Als Varkens Kon Vliegen' gaat over mijn ontmoeting met een drone op het strand na een lange tijd binnen zitten tijdens de lockdown. Dit is waar gebeurd. De drone sprak me aan op het feit dat ik niet genoeg afstand nam van mijn familie. Het maakte diepe indruk op me. Het feit dat ik niet kon terug praten. De reactie van mensen om me heen: de ene vertelde me dat ik ook niet op het strand had mogen zijn, dat ik een gevaar vormde en de ander zei dat we sowieso moeten opletten omdat er een grote samenzwering plaats vindt. Het riep zoveel bij me op. In mijn fantasie is dit verhaal verder gegaan en zo werd het een muziektheatervoorstelling op locatie."

Het is een surrealistisch schouwspel geworden met muziek, theater en beeldende kunst. Ze verzamelde een goed gezelschap om dit verhaal te vertellen, waaronder de drone als tegenspeler. De muziek is een eclectische mix van klassieke muziek, electronica en jazz improvisatie. Regie is in handen van Marianne Seine van spektakeltheatergroep Vis a Vis.

Maya Link won in 2016 de Rabobank Cultuurprijs in de categorie Podiumkunsten en nam ook de publieksprijs mee naar huis. Ze geniet in Bergen extra bekendheid als presentator van het tv-programma Cultureel Bergen op RTV80.

Voor aanstaande zondag zijn nog enkele kaarten te koop voor 15 euro per stuk. Meer informatie op mayalink.nl. (foto: Keith Montgomery)
Pin It