Cabaretier Youp van ’t Hek (66) was afgelopen weekend te zien bij RTV80 in de vijfde aflevering van Cultureel Bergen. Tegen presentator Maya Link vertelt hij hoe corona zijn werk- en privéleven op zijn kop zette. Na zijn laatste optredens in Carré liep Youp het virus op. Inmiddels is hij hersteld en voorlopig niet van plan de handdoek in de ring te gooien.

Youp van ’t Hek is sinds 1996 regelmatig in Bergen te vinden, waar hij een vakantiehuis heeft en geniet van de rustige en natuurrijke omgeving. Hij pakt zijn werk weer op door te starten met kleine voorstellingen die moeten leiden tot de samenstelling van zijn laatste Oudejaarsconferentie dit jaar. "Ik was twee keer bijna dood – vier jaar geleden en twee maanden geleden door corona; dit jaar wordt mijn laatste oudejaarsconference", vertelt hij aan Link.

Fans kunnen de 'oude rot het vak' nog zeker vier jaar op het podium bewonderen. Op zijn zeventigste verjaardag wil hij eindigen met een laatste spetterende voorstelling, waarna hij voorgoed het toneel zal verlaten. "Ik wil een allerlaatste optreden in Carré op de dag dat ik zeventig word, 28 februari 2024", aldus van 't Hek. (Foto: Fred Peerdeman)
Pin It
Bekeken: 1427x
https://ee.itk.ac.id/data/