De voltallige gemeenteraad van Bergen schuift grote besluiten die nieuwe uitgaven vergen voor de gemeente Bergen, voorlopig voor zich uit. Eerst moet duidelijk worden hoeveel geld de gemeente in 2021 tegemoet kan zien uit Den Haag. Om allerlei redenen, waaronder de coronacrisis, is daar nu heel veel onzekerheid over. Een motie van D66, CDA, VVD en PvdA kreeg daarom alle steun van de Bergense raadsleden.

Als de inkomsten later flink tegen zullen vallen, kan de gemeente eigenlijk alleen maar flink bezuinigen over de volle breedte, de gemeentelijke belastingen flink verhogen of veel minder uitvoeren wat men zich deze termijn had voorgenomen. Volgens fractievoorzitter Marcel Halff van D66 is het nu onverantwoord om bij al deze onzekerheden het te hebben over nieuwe ambities of nieuw beleid. Volgens hem is het nodig dat de gemeenteraad nu een pas op de plaats maakt. In het eerste kwartaal van 2021 kan de raad op zijn vroegst bekijken hoeveel geld er in 2021 voor alles beschikbaar is.

De voltallige gemeenteraad was het met de indieners van de motie eens. Voorlopig heeft men het in de gemeenteraad niet meer over plannen en ambities die nieuwe uitgaven met zich meebrengen.
Pin It
Bekeken: 1562x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/