De zaterdag stond bij het Jan Arentsz College aan de Mandenmakerstraat in Alkmaar in het teken van het uitreiken van de diploma's. Een diploma-uitreiking markeert meestal het einde van een periode en mogelijk de start van en nieuwe. Normaal gesproken wordt dat met een eindfeest gevierd, maar dat kan nu niet door de coronamaatregelen.

Voor veel leerlingen is de afgelopen periode toch bijzonder geweest, geen examens en toch een diploma. Omdat door de maatregelen ook het gebruikelijke feest geen doorgang kan vinden verzinnen veel scholen iets bijzonders voor de geslaagden. Zo ook het Jan Arentsz waar een "Intelligente Diploma Drivethrough" was georganiseerd.

"We hadden het idee om dat aan te kleden met allerlei stations die we dan linken aan school waar ze toch heel wat jaartjes hebben gezeten. Je voorruit wordt schoongemaakt zodat je helder zicht kunt houden op de toekomst en er kan nog even wat kennis bijgetankt worden bij het tankstation", vertelt een enthousiaste Willard Mans aan Alkmaar Centraal.

De reacties van de geslaagden zijn positief: "Ik vind het wel leuk, ze hebben er heel wat werk van gemaakt." en "Ik had wel verwacht dat ze wat gingen doen en dit is leuk verzonnen!"

 
Pin It
Bekeken: 1288x