Burgemeester Rehwinkel heeft een brief geschreven aan de veteranen in de gemeente, waarin hij zegt het te betreuren dat hij de veteranen van de gemeente Bergen dit jaar niet kan ontmoeten. Vandaag is het de landelijke Veteranendag. Jaarlijks organiseert de gemeente Bergen een bijeenkomst met de veteranen, maar die kon dit jaar vanwege de corona-risico's niet doorgaan.

In Den Haag zijn alle fysieke onderdelen van de Veteranendag afgelast, waardoor er geen 4000 veteranen marcheren rond de Hofvijver, er geen vliegshow wordt gehouden en er geen parade is van historische en moderne militaire voertuigen. Mensen wordt opgeroepen Veteranendag dit jaar thuis te vieren. Vanuit de Ridderzaal wordt een speciaal programma uitgezonden van 12.45 tot 13.45 uur op NPO1. Wie blijk wil geven van waardering voor veteranen, kan vandaag een witte anjer dragen.

Nederland telt ongeveer 110.000 veteranen die militair zijn ingezet, van de Tweede Wereldoorlog tot missies in Nederlands-Indië, Korea en Mali. Van deze groep zijn er 30.000 nog in dienst als militair.

Rehwinkel zegt in de brief te hebben uitgekeken naar deze dag en de veteranen persoonlijk te hebben willen ontmoeten. De burgemeester wil laten weten dat zijn gedachten op deze dag bij de veteranen zijn, diep respect te hebben en dankbaar te zijn voor hun inzet.

Rehwinkel hoopt de veteranen volgend jaar weer gewoon te kunnen ontmoeten.
Pin It
Bekeken: 913x