De grote vechtpartij waarbij woensdagavond twee zwaargewonden vielen, sloeg in Bergen aan Zee in als een bom. Laat op de avond kregen zo'n 20 jongeren het met elkaar aan de stok. Daarbij werd een 29-jarige Zaandammer in zijn borst gestoken. Tijdens de hulpverlening bezorgde een heethoofdige omstander een 18-jarige jongen uit Sint Pancras een gebroken kaak. Mediapartner NH Nieuws peilde de volgende dag de sfeer in de badplaats.

"Het was echt beangstigend", vertelde een Duitse toeriste. "Het is voor mij, omdat ik bij een oudere generatie hoor, heel beangstigend dat jongeren zo bruut op elkaar inslaan". Het bleef niet bij hard knokken, ook werd er gestoken. Het grove geweld zorgt voor grote verontwaardiging. "Ik ben nu de bloedspatters aan het opruimen", vertelt Bart Meijer, eigenaar van een nabijgelegen hotel. "Ik woon hier ook en dit moeten we opruimen en zorgen dat we dit niet vaker mee gaan maken."

Een aantal weken geleden waren er ook problemen met jongeren op de stranden van Bergen tot Castricum. "Het past totaal niet in Bergen aan Zee, maar ze zijn hier toch terechtgekomen", aldus Meijer, die vermoedt dat veel van de jongeren het strand opzoeken als alternatief voor een avondje stappen. "Dit moet ook zo snel mogelijk ophouden. Wegwezen, ze moeten maar ergens anders gaan spelen."

De politie onderzoekt de vechtpartij en roept getuigen en mensen met beeldmateriaal op om zich te melden. Dat kan via 0900-8844 en anoniem via 0800-7000. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.
Pin It