Na een stilte van een aantal jaren opent de Abdij van Egmond vanaf 1 juli haar deuren weer voor exposanten in haar restaurant. Jos Apeldoorn en Allard Kaai trappen dan af met een expositie met beelden en schilderijen.
De broeders hebben samen met de kunstenaars volgens de corona-maatstaven de expositieruimte ingericht.

Opgegroeid bij de timmerwerkplaats van zijn bekende vader in Egmond-Binnen maakt Jos Apeldoorn naast schilderijen ook houten sculpturen. Hij probeert via beelden zijn bewondering voor de natuur tot uitdrukking te brengen en de houtstructuur voor zich te laten spreken.

Allard Kaai werkt als kunstenaar buiten in de polder, het bos en de duinen van Bergen en Schoorl. Hij hoeft niet ver. Hij gaat te voet, met de fiets of met een bootje.

De expositie is gratis toegankelijk en geopend van 1 juli tot en met 29 augustus 2020 op dinsdag t/m zaterdag van 11:00 uur t/m 16:30 uur in de abdijwinkel aan de Vennewatersweg 27a te Egmond-Binnen.

Van Jos Apeldoorn was het de bedoeling dat zijn werk ook te zien zou zijn op de Kunstparade in Heiloo van 27 en 28 juni. Omdat dat niet doorgaat, kan zijn werk komend weekend ook alvast bekeken worden bij hem thuis aan de Visweg 12 in Egmond-Binnen van 11 tot 17 uur.
Pin It