De Alkmaarse Daltonschool Liereland neemt dit jaar op een heel bijzondere wijze afscheid van zijn groep acht. Om een einde te maken aan de onzekerheid of wel of geen eindmusical, is gekozen voor een fantastisch alternatief: een filmproductie met op 1 juli een heuse première in de Vue-bioscoop.

Leerlingen die van school gaan worden dit jaar extra hard geraakt door het coronavirus. Door allerlei "laatste keer activiteiten" moest een streep worden gezet, waaronder de eindmusical. Daarom hebben de leerlingen en leerkrachten van Liereland een alternatief bedacht voor een speciaal afscheid. Ze maken een film. Met hulp van hun meester-stagiair nemen ze telkens kleine stukjes film op, om ze daarna tot een echte film te monteren.

De film gaat op 1 juli in bijzijn van kinderen en hun ouders bij Vue Alkmaar in première. Zo komen de kinderen als echte acteurs naar hun eigen film kijken en hebben ze een wel heel speciaal moment om afscheid te nemen van hun basisschoolperiode. Diezelfde dag nemen leerkrachten en andere leerlingen op een originele manier afscheid van de groepachters.
Pin It